Eurovision 2010 - Turkiye - Manga - We could be the same - TR !

manGa ще представят Турция на ЕВРОВИЗИЯ 2010 в Осло !

>> събота, 30 януари 2010 г.

Рок група МАНГА

manGa ще представят Турция на ЕВРОВИЗИЯ 2010 в Осло

Изпратена 29.01.2010 14:28:34 UTC

Обновена 29.01.2010 14:28:34 UTC

ГРУПА МАНГА

„Най добър европейски артист” на Европейските

Музикални Награди MTV-European Music Awards 2009

Рок –Група MANGA е създадена в края на 2001 година в столицата на Турция ,Анкара.Възприема като стил „ну метъл”, „хардкор” и алтернативен рок.Първата им песен е „Кал янъмда”/Остани с мен/.През 2004 година излиза първият им албум,озаглавен също manGa. Първата песен на която правят клип е „Бир кадън чизеджексин”.Групата изнася многобройни концерти в страната и чужбина.Печели редица престижни музикални призове и номинации.

Генералната Дирекция на Турското Радио и Телевизия обяви, че на финала на 55-ия Песенен конкурс на Евровизия 2010 година,който ще се състои в столицата на Норвегия Осло на 29 май 2010 година ,Турция ще бъде представена от рок-група Манга .

ЧЛЕНОВЕ НА ГРУПАТА

*Ферман Акгюл –вокалист ,роден през 1979 година в Анкара.Започва музикалния си живот на 9-10 годишна възраст със старото семейно пиано. През 1998 постъпва във факултета по архитектура към университета Гази и тук се запознава с първите рок-групи,с които работи.Влиза в състава на хардкор групата „Виржин пълп” с търнтейбъл,става солист на групата и по късно започва да работи като солист с група „70-лик”,където Озгюр Джан Оней е на барабаните.След като работи дълго време с тази група,влиза в състава на група „Севен”,където Джем Бахтияр е бас- китарист.За известно време се откъсва от музиката,но към края на 2001 година с поканата на Озгюр постъпва като солист в новосъздадената група Манга.

*Йагмур Саръгюл /прякор Ямям/ - китара, роден през 1979 година в Анталия.Започва музикалното си образование още в началното училище с пиано и цигулка.Последователно учи пиано в Консерваторията Хаджетепе в Анкара и цигулка в консерваторията към университета Билкент, по късно учи китара в Анадолската школа за изящни изкуства в Анкара след което продължава във факултета по музикално образование към Университета Гази,специалност Китара.До 2001 година работи с групи „Латерна” и „6/8”.В края на 2001 година съвместно със състудента си Орчун Шекеруста поставя основите на група Манга.В периода 2006-2008 година потготвя и издава албума „Шехри Хюзюн”, на който бе и помощник- продуцент.

*Джем Бахтияр- бас- китара. роден през 1980 година в Денизли.В средното училище получава като подарък от семейството си бас –китара,с която прави първите си стъпки в професионалния музикален живот.Завършва Общинската детска консерватория и Анадолската гимназия в Денизли,след което продължава висшето си образование в университета Билкент в Анкара.След 3 години,през които не се занимав с музика,започва отново да свири бас- китара в група „Севен”,а по късно се включва в група Манга.

*Озгюр Джан Оней - барабани, роден през 1980 година в Анкара .Започва уроци по музика в гимназиалните си години и свири в различни училищни тържества с аматьорски групи.Като студент в специалност „Астрономия и космически науки”към Физическия факултет в Анкарския университет създава група „70-лик” ,с която свирят в различни барове и празненства.Изнасят ковър- програми и концерти, прави първи стъпки в профсионалния музикален живот.Включва се в група „Дели гьомлеги”,с която правят два Демо албума.Същевременно твори сценична музика към някои театрални постановки.По късно се включва към група Манга.

*Ефе Йълмаз - търнтейбъл, роден през 1979 година в Анкара.Завършва средно образование в Анкара, учи в Държавния Университет на Северна Флорида, специалност компютри.Завръща се в Турция и продължава да учи Мениджмънт в Анадолския университет в Ескишехир.Музикалната си кариера започва с барабани, но в група Манга влиза като „Олд скул Дижей.

НОМИНАЦИИ НА ГРУПА МАНГА

-2002 год. -Втора награда в конкурса „Sing Your Song”.Същата година китаристът на групата Ягмур Саръгюл е номирин като „Най- добър музикант” на 2002 година.

-2005 год. - Наградите ПОПСАВ – „Най добра рок-група”, „Най-добър видео-клип”

-2005 год. - Наградата на вестник Хюрийет „Алтън Келебек”/Златна пеперуда/ - 4 Номинации за най-добър дебют

-2006 год. - Наградите MÜYAP Призът „Златна плоча” за дебютен албум с най- добри продажби

-2006 год. - Награди на списание „Our future” –„Най- добра група”

-2006 год. - Наградите Jetix TV - „Най- добра рок-група”

-2006 год - „Оскари Беяз шоу” - „Най- добро изпълнение”

-2006 год. - Награди за култура и изкуство „ Кемал Сунал”- „Най- добър дебют на група

-2006 год.- Наградите ПОПСАВ – „Най добра рок/ алтернативна група”, „Най добър клип” :”Бир кадън чизеджексин”

-2007 год.- Радио Богазичи – „Най- добър анимационен клип”-Ялан/Лъжа/

-2007 год.- Награди ТВ Каналтюрк – „Най добър клип” : „Бир кадън чизеджексин и „ Най - добра група”

-2007 год. - Технически университет Йълдъз – „Най добра рок-група”

-2009 год. - MTV EMA 09; „Най- добър турски изпълнител”

TRT - VOT / Портал Турция

Публикуване на коментар

  © Blogger template Webnolia by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP